Facebook Twitter Google Plus

Autó átírás kalkulátor

A gépjármű fajtája
- Személyautó
- Motorkerékpár
- Quad
- Kisteherautó 3500 kg-ig
- Teherautó 7500 kg-ig
- Teherautó 7500 kg felett
- Busz 20 főig
- Busz 20 fő felett
- Mezőgazdasági vontató, lassú jm.
- Könnyű pótkocsi (össztömeg 750 kg-ig)
- Nehéz pótkocsi (össztömeg 750 kg felett)
- Különleges pótkocsi
Gépjármű kora:(2)
Gépjármű teljesítménye:(3)
A gépjármű lökettérfogata:(4)cm3
A gépjármű súlya:(5)kg
GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS KÖLTSÉGEI:

Gépjármű átírási költségek
Vagyonszerzési illeték: 0 FtFt
Eredetiségvizsgálat: 0 FtFt
Forgalmi engedély: 0 FtFt
Törzskönyv: 0 FtFt


(2) A gépjármű korát a gyártási időponttol számoljuk. Nem csak a gyártás éve hanem a gyártás pontos dátumától a mai napig eltellt idő számít.

(3) A gépjármű teljesítményét megadhatjuk kW-ban és lóerőben is. Figyeljünk arra, hogy a hivatalos számítások mindig kW-ra vonatkoznak a lóerőből számított érték pontatlan lehet - eleve több átváltási szám van érvényben.

(4)

(5) A gépjármű súlyának csak a pótkocsi vagyonszerzési illetékének meghatározásakor van szerepe.


Külföldről behozott gépjárműnél regisztrációs adót is kell fizetni ennek kiszámítását regisztrációs adó kalkulátorunkkal teheti meg.

Biztosítás, Kötelező biztosítás, CASCO

Gépkocsi vásárlás esetén a szerzési költségek mellett fontosak a fenntartási költségek is. Ezek közül a legfontosabbak természetesen az amortizáció és az üzemanyag - amiket nem igazán tudunk befolyásolni - mellett a különböző biztosítási díjak. Ezek a kötelező biztosítás, a casco és a súlyadó helyesen ma már csak gépjármű vagy teljesítményadó. Kötelező és casco biztosításnál mindenképpen használjunk összehasonlító biztosítás kalkulátorokat, de figyeljünk oda két nagyon fontos dologra. A gépjármű adó esetén fontos megjegyezni, hogy annál drágább minél fiatalabb és minél nagyobb teljesítményű az autó. Ez egy nagyon nagy teljesítményű autónál akár évi több százezer forintra is rúghat még akkor is, ha az autó idős!
Illeték

Használtautók

Használt autók vásárlásakor különösen ügyeljünk a járulékos költségekre: Használt autó vásárlása esetén mindig alaposan ellenőrizzük az autó múltját és történetét erre ma már számos szolgáltatás elérhető a piacon.