Facebook Twitter Google Plus

Családi pótlék 2016

Gyermekek száma:(1)
Ebből fogyatékos/tartósan beteg gyermekek száma:(2)
Egyedül neveli: Igen
Nem
Év
CSALÁDI PÓTLÉK SZÁMÍTÁSA:

Összes családi pótlék: 0 Ft
Egészséges gyerek(ek) utáni rész: 0 Ft
Fogyatékos/Tartósan beteg gyerek(ek) utáni rész: 0 Ft


(1) Gyermekek száma. Azon gyermekek jogosultak a családi pótlékra, akik nem érték el a 6. életévüket vagy közoktatási intézményben tanulnak és nem töltötték be a 20. életévüket.

(2) Fogyatékkal élő gyermekek száma. Azon gyermekek száma, akik a törvény alapján jogosultak az emelt családi pótlékra.


Személyi kölcsön, hitelkalkulátor

Sokszor a család jövedelme nem elég a következő hónapig. Bár az elmúlt években a családi pótlék a bérjövedelemtől független lett és a gyermekek után alanyi jogon jár az alacsonyabb jövedelmű családok így is rászorulnak személyi kölcsön felvételére. Bár sok hitelintézet és közvetítő látszólag nagyon kedvező feltételekkel kínál személyi kölcsönöket. Minden esetben legyünk óvatosak és próbáljunk több ajánlatot összehasonlítani. Használunk hitelkalkulátor oldalakat vessük össze a különböző hitel ajánlatok THM (teljes hiteldíj mutatóit. És soha ne feledkezzünk meg róla, hogy a személyi hitelt is egyszer vissza kell fizetni.
Családi pótlék

Hitelkiváltás, adósságrendező hitel

Ha már a család belejutott az adósság csapdájába érdemes megnézni, hogy nem válthatók ki a hitelek más hiteltermékkel adott esetben kedvezőbb feltételekkel. Ezt a köznyelv adósságrendező hitel néven ismeri. Ilyenkor tulajdonképpen a hiteleinket visszafizetjük egy másik hitelből ezt e módszert nem csak a magánszemélyek hanem sokszor államkincstár is használja. Legyünk tekintettel arra, hogy hitelkiváltásnál a hitelek visszafizetése nem jár e olyan "büntető" (hitel lezárási díj) költségekkel, amely miatt esetleg már nem éri meg a kedvezőbb kondiciókkal kecsegtető kölcsön.