Facebook Twitter Google Plus

Minimálbér 2016

Minimálbér kalkuláció
Adó év:
Minimálbér: Ft
Gyermekek száma:
Első házasok kedvezménye (elszámolható hónapok az adóévben):
NÉZZE MEG!

Bruttó fizetés: 0Ft
Levonások
SZJA: 0Ft
Nyugdíjjárulék: 0Ft
Egészségbiztosítási járulék: 0Ft
Munkavállalói járulék:0Ft
Kedvezmények
Gyermek kedvezmény: 0Ft
Első házas kedvezmény: 0Ft
Eredmény
Nettó fizetés: 0Ft
A kapott eredmény tájékoztató jellegű. Nem alkalmas bérszámfejtésre. A számítás során nem veszünk figyelembe minden a törvényben meghatározott kedvezményt. Az egyes levonások és kedvezmények az évi teljes mértékből vannak visszaszámítva és 12 hónapra átlagolva


Személyi kölcsön, hitelkalkulátor

Sokszor a család jövedelme nem elég a következő hónapig. Bár az elmúlt években a minimálbér folyamatosan növekedett és a gyermekek után alanyi jogon jár az alacsonyabb jövedelmű családok egyének így is rászorulnak személyi kölcsön felvételére. Bár sok hitelintézet és közvetítő látszólag nagyon kedvező feltételekkel kínál személyi kölcsönöket. Minden esetben legyünk óvatosak és próbáljunk több ajánlatot összehasonlítani. Használunk hitelkalkulátor oldalakat vessük össze a különböző hitel ajánlatok THM (teljes hiteldíj mutatóit. És soha ne feledkezzünk meg róla, hogy a személyi hitelt is egyszer vissza kell fizetni.
Családi pótlék

Hitelkiváltás, adósságrendező hitel

Ha már a család belejutott az adósság csapdájába érdemes megnézni, hogy nem válthatók ki a hitelek más hiteltermékkel adott esetben kedvezőbb feltételekkel. Ezt a köznyelv adósságrendező hitel néven ismeri. Ilyenkor tulajdonképpen a hiteleinket visszafizetjük egy másik hitelből ezt e módszert nem csak a magánszemélyek hanem sokszor államkincstár is használja. Legyünk tekintettel arra, hogy hitelkiváltásnál a hitelek visszafizetése nem jár e olyan "büntető" (hitel lezárási díj) költségekkel, amely miatt esetleg már nem éri meg a kedvezőbb kondiciókkal kecsegtető kölcsön.

Mennyi a minimálbér?

A magyar törvények garantálják a foglakoztatottak munkaviszonyban végzett munkája utána a minimális bér megfizetését. Ez azt jelenti, hogy ez alatt a bér alatt teljes munkaidőben senkit nem lehet foglalkoztatni, kortól, nemtől egészségi állapottól függetlenül. A minimálbér a normál műszakban végzett 8 órai munkavégzésre értendő. A valaki részmunkaidőben dolgozik, akkor a minimálbér természetesen lehet kisebb. Ha valaki például 4 órában dolgozik, akkor a fele. Az elmúlt évtizedekben a minimálbér folyamatosan nött. A minimálbérre az általános adószabályok vonatkoznak és a gyermekek száma ugyanúgy befolyásolja a nettó fizetést. A táblázatban láthatja hogyan függ a nettó bér minimálbér esetén a gyermekek számától.
Gyermekek számaBruttó fizetésNettó fizetés
0111,000 Ft73,815 Ft
1111,000 Ft83,815 Ft
2111,000 Ft93,815 Ft
3+111,000 Ft99,900 Ft
Minimálbér: buttó és nettó. 2016 Magyarország
Minimálbér változása