Facebook Twitter Google Plus

Regisztrációs adó 2016

Gépjármű fajtája (1)
- Gépkocsi
- Motorkerékpár
- Oldtimer (Veterán)
Üzemanyag (2)
- Benzines
- Dízel
- Hibrid
- Gázüzemű
- Elektromos
Környezetvédelmi osztály (3)
- <4 (EURO1 vagy rosszabb)
- =4 (EURO2)
- 6-8 (EURO3)
- 9-11 (EURO4)
- 11< (EURO5 vagy jobb)
- 5 (Hibrid)
Első forgalomba helyezés időpontja:(4)
Magyar regisztráció kezdeti időpontja:(5)
A gépjármű lökettérfogata:(6)cm3
--

Regisztrációs adó
Regisztrációs adó: 0 Ft
Eltelt hónapok száma: 0 hónap
Avultatás: 0%


(1) A teherautó, busz, mezőgazdasági vontató is a gépkocsi kategóriába tartozik. A quad a motorkerékpár kategóriába tartozik.

(2) Gázüzemű gépjárműnél csak akkor használható a gázüzemű kategória, ha gyárilag gázüzemű ha átalakított, akkor az eredeti kategóriát kell választani.

(3)

(4,5) Az első forgalomba helyezés dátum és a magyarországi forgalomba helyezés dátumából kalkuláljuk az eltelt hónapok számát, ami az avultatáshoz kell.

(6) A gépjármű lökettérfogata köbcentiméterben megadva. Veterán, hibrid és elektromos járműnél nem releváns az érték.


Biztosítás, Kötelező biztosítás, CASCO

Gépkocsi vásárlás esetén a szerzési költségek mellett fontosak a fenntartási költségek is. Ezek közül a legfontosabbak természetesen az amortizáció és az üzemanyag - amiket nem igazán tudunk befolyásolni - mellett a különböző biztosítási díjak. Ezek a kötelező biztosítás, a casco és a súlyadó helyesen ma már csak gépjármű vagy teljesítményadó. Kötelező és casco biztosításnál mindenképpen használjunk összehasonlító biztosítás kalkulátorokat, de figyeljünk oda két nagyon fontos dologra. A gépjármű adó esetén fontos megjegyezni, hogy annál drágább minél fiatalabb és minél nagyobb teljesítményű az autó. Ez egy nagyon nagy teljesítményű autónál akár évi több százezer forintra is rúghat még akkor is, ha az autó idős!
Illeték

Használtautók

Használt autók vásárlásakor különösen ügyeljünk a járulékos költségekre: Használt autó vásárlása esetén mindig alaposan ellenőrizzük az autó múltját és történetét erre ma már számos szolgáltatás elérhető a piacon.